Verohallinto on tiedottanut, että työnantaja voi järjestää etäpikkujouluja ja muita etävirkistystilaisuuksia verovapaasti myös virtuaalisesti.

Työnantaja voi tarjota etäosallistujille verovapaasti ohjelman, ruuat ja juomat. Ruokien ja juomien toimitus kotiin voidaan myös järjestää tai työntekijä voi hakea työnantajan järjestämän ruoan ja juomat itse tietystä paikasta. Etäosallistujille annetut ruoka- ja juomalahjakortit sen sijaan ovat työntekijälle veronalaista palkkaa.

Työnantaja voi muistaa työntekijää verovapaasti pienimuotoisella lahjalla. Työnantaja voi lähettää etätyöntekijöille pienimuotoisia muistamisia, esimerkiksi joululahjan verovapaasti kotiin. Kotiin lähetetty joululahja on kuitenkin verovapaa vain, jos koko henkilökunta saa lahjan.

Verovapaiden lahjojen yhteenlaskettu arvo voi olla korkeintaan 100 euroa vuodessa. Lahja voi olla työnantajan valitsema esine, pääsylippu, palvelu tai yksilöity lahjakortti. Yksilöyty lahjakortti tarkoittaa tietyn palvelun tai esineen ostamista tietystä paikasta. Työntekijä voi myös valita lahjan työnantajan määrittelemistä vaihtoehdoista. Rahana tai rahaan verrattavana suorituksena annetut lahjat ovat aina työntekijän palkkaa.

Jos työnantajan antamien lahjojen yhteenlaskettu arvo on yli sata euroa, lahja on työntekijälle veronalainen etu.

Katso lisää verohallinnon sivuilta